07:05 10.06.2022

Стефанішина: Три основних країни Євросоюзу проти надання Україні статусу кандидата

2 хв читати
Стефанішина: Три основних країни Євросоюзу проти надання Україні статусу кандидата

Віцепрем'єр - міністр з євроінтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що три основних країни Євросоюзу поки що відмовляються надавати Україні статус кандидата на членство, попри згоду інших семи, але водночас не назвала їх, повідомляє DW.

"Загалом приблизно сім країн Євросоюзу - це не східноєвропейські й не балтійські країни, як ви можете собі уявити, - висловлювали пропозиції щодо якогось іншого формату, пропонуючи екстракандидатство чи умовне кандидатство. Було дуже багато різних пропозицій, але фактично є три основних країни, які сьогодні не хочуть давати зелене світло для України", – зазначила Стефанішина у четвер, 9 червня, під час візиту до Брюсселя.

Проте віцепрем'єр не назвала цих країн, додавши: "Якщо ви не хочете, щоб рішення було ухвалено 24 числа, то давайте я їх назву, і ми сидітимемо й обговорюватимемо".

Вона зазначила, що йдеться про саміт 23-24 червня, на якому можуть ухвалити рішення про статус кандидата. "Я впевнена, що 24 червня жоден із лідерів Європейського Союзу не зможе сказати Україні "ні", - наголосила Стефанішина.

Під час своєї поїздки до Брюсселя вона наголосила, що Україна виконала 65-70% зобов'язань за угодою про асоціацію й створила систему антикорупційних органів. На її думку, будь-які варіанти, окрім статусу кандидата, "послаблять сам ЄС".

"Ми наполягаємо, що рішення про надання Україні статусу кандидата - це лише початок процесу, і не треба весь свій політичний скептицизм та капітал витрачати на протистояння цьому. Це початок процесу, це шанс, яким Україна або скористається, або не скористається", - резюмувала Стефанішина.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА