16:21 11.06.2022

Грузія не змінить оголошеного курсу на інтеграцію з Європою навіть за відмови в статусі кандидата в ЄС - прем'єр

2 хв читати
Грузія не змінить оголошеного курсу на інтеграцію з Європою навіть за відмови в статусі кандидата в ЄС - прем'єр

У разі відмови надання Грузії статусу кандидата щодо членства в Євросоюзі країна продовжить проведення реформ і не змінить оголошеного курсу на інтеграцію з Європою, заявив прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі.

"Незважаючи на будь-яке рішення щодо статусу країни-кандидата, ми твердо будемо продовжувати політику миру, стабільності та розвитку, не змінимо оголошеного курсу на інтеграцію з Європою. Присвоєння статусу кандидата на членство в Євросоюзі, багато в чому є символічним і не дає ніяких благ і привілеїв. Для нас важливо дізнатися про реальне ставлення наших європейських друзів до Грузії і грузинського народу", - сказав у суботу журналістам Гарібашвілі.

При цьому він наголосив, що "Грузія вимагає від Європи гідного і справедливого ставлення". Прем'єр сказав і про те, що Грузія є лідером серед країн Східного партнерства у виконанні взятих зобов'язань за угодою про асоціацію з Євросоюзом.

Коментуючи зроблену напередодні в Брюсселі заяву президента Саломе Зурабішвілі про те, що уряд відмовив їй у здійсненні візитів до Парижа, Варшави та Києва, Гарібашвілі зазначив, що на всі офіційні візити президента уряд дав згоду.

Він прокоментував і ухвалену цього тижня Європарламентом резолюцію, що засуджує стан ЗМІ в Грузії, на які влада чинить тиск. "Я вважаю, що ця резолюція політизована і несправедлива. У ній багато оцінок не відповідають реальності в Грузії", - сказав прем'єр.

Єврокомісія обговорить і сформулює протягом наступного тижня свою думку щодо заявки Грузії на статус кандидатів на вступ до ЄС, заявив 9 червня офіційний представник ЄК Ерік Мамер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА