16:52 11.06.2022

Президент Єврокомісії заявила про необхідність посилити українське законодавство щодо боротьби з корупцією

2 хв читати
Президент Єврокомісії заявила про необхідність посилити українське законодавство щодо боротьби з корупцією

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про необхідність посилити українське законодавство у боротьбі з корупцією.

"Звичайно, ще залишається робота. Я хочу, щоб ви правильно мене зрозуміли. Україна зараз у війні. І ви зараз зосереджуєте всі свої зусилля, і вся наша підтримка йде на те, щоб подолати цю страшну війну. За допомогою відновлення ми хочемо подивитися, як ми будемо рухатися далі в майбутньому. Наприклад, ви багато зробили для забезпечення верховенства права, необхідно також ще додатково посилити законодавство, яке стосується боротьби з корупцією і забезпечити ще краще функціонування адміністрації, щоб створити необхідні умови для боротьби з корупцією, забезпечення належної роботи бізнесу", - сказала фон дер Ляйєн на пресконференції за результатами переговорів з президентом України Володимиром Зеленським у Києві в суботу.

За її словами, це хороші результати, які необхідно посилити.

Фон дер Ляєн вказала на необхідність за допомогою платформи з відновлення України створити загальний напрямок руху, мати чітку дорожню карту, як синхронізувати спільну роботу над відновленням України, щоб допомогти країні піднятися з руїн.

"Це повинен бути процес, який повністю має зробити Україна. У Європейської Комісії є величезний досвід, як керувати такими ситуаціями та інвестиціями, які вкладаються в реформи", - додала вона.

Президент Єврокомісії наголосила, що ЄС хоче спрямувати інвестиції і забезпечити виконання реформи, щоб це поліпшило життя українців, щоб мати можливість відновити Україну, зробити її привабливою для інвестицій, щоб Україна створила привабливі умови для ведення бізнесу і могла за допомогою цього рухатися в напрямку ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА