16:56 24.06.2022

Атрошенко назвав його недопуск за кордон дискредитацією України та Зеленського

2 хв читати
Атрошенко назвав його недопуск за кордон дискредитацією України та Зеленського

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко розцінює як дискредитацію президента України Володимира Зеленського та Української держави його недопуск за кордон на підписання угоди про співпрацю з муніципалітетом м. Жешува (Польща), тоді як глава держави закликає посилювати співпрацю.

"20 червня президент Жешува підписав угоду про співпрацю з Черніговом. На жаль, я не зміг бути там через внутрішні політичні перепони. Але, сподіваюся, вони минуть швидко, як застуда. Бо коли президент України закликає мерів активніше співпрацювати з країнами-партнерами, і при цьому мера міста, який відкрито підтримує президента і їде за кордон заради залучення допомоги на відбудову міста, а його не випускають, це повне безглуздя... Я впевнений, що президентові про це не було відомо... Такі вчинки принижують Україну та дискредитують президента", - наголосив Атрошенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Мер також відповів на запитання, що сказав би президенту, якби зустрічався з ним найближчим часом. "Президент Зеленський може розраховувати у війні з Росією на мера міста Чернігова і на сміливих, відчайдушних, патріотичних чернігівців. Пане президенте, ви не дозволили ворогу захопити Україну, не дозволяйте підлеглим її принижувати та дискредитувати вас", - сказав він.

Міський голова Чернігова також зазначив, що особисте спілкування є важливою умовою для підписання угод про співпрацю та залучення інвесторів.

"У Польщі дуже здивувалися. Неприємно здивувалися. А ще топ-медіа Польщі про це гучно написали. Вийшло дуже негарно. У майбутньому таких ситуацій треба уникати. Вони шкодять країні. Адже ні початок відносин, ні домовленості про допомогу місту не досягаються в онлайн-режимі або шляхом електронного листування. Від слова "взагалі". Майже на всіх етапах потрібен особистий контакт", - підсумував Атрошенко.

Як повідомлялося, 19 червня Атрошенко повідомив, що його не випустили до Польщі. "Сьогодні я не зміг потрапити до польського Жешува для підписання угоди про партнерство. Я прямував туди у складі делегації з чотирьох осіб... Але мені не дозволили перетнути кордон на митному пропускному пункті "Краківець". Начебто документи були не в порядку", – написав мер.

Він пов'язує такі дії "з політичними ігрищами посадових осіб, які шкодять Чернігову та дискредитують президента". Мер Чернігова стверджує, що лише до його документів виникли питання. "Те, що сталося, я пов'язую з політичною атакою на мене з боку одного зі співробітників Офісу президента", - уточнив Атрошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА