07:04 27.06.2022

Японія запроваджує нові санкції проти російських фізосіб та підприємств

1 хв читати
Японія запроваджує нові санкції проти російських фізосіб та підприємств

У зв'язку з агресією РФ в Україні Японія ухвалила рішення про розширення списку санкцій щодо російських представників і підприємств, повідомив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда на саміті G7, повідомляють японські ЗМІ.

"Ми перебуваємо на роздоріжжі в історії. Питання в тому, чи можна зберегти заснований на правилах міжнародний порядок. Рада Безпеки ООН та інші структури не змогли адекватно відреагувати", - цитує заяву Кісіди японський телеканал NHK.

За даними телеканалу, Японія запроваджує нові санкції проти Росії. Вони зокрема стосуються заборони на імпорт російського золота, а також заморожування активів приблизно 70 російських фізичних та юридичних осіб, заборони на експорт продукції на адресу 90 російських підприємств та компаній, які, на думку японської сторони, пов'язані з військовою галуззю Росії.

"Ми (...) зміцнимо міжнародний порядок, заснований на верховенстві закону. Ми маємо забезпечити, щоб не було країн, які здобувають хибні уроки із ситуації в Україні", - наголосив японський прем'єр.

Він сказав, що санкції не можна послаблювати і заявив: "Єдність G-7 необхідна не лише для забезпечення дотримання санкцій, а й для захисту від зростання цін", - пише агентство Kyodo з посиланням на високопосадовця японського уряду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА