21:36 18.07.2022

Україна забезпечує прозорість отримання та використання зброї

1 хв читати
Україна забезпечує прозорість отримання та використання зброї

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував європейській стороні за протидію російській пропаганді про нібито контрабанду наданої Україні партнерами зброї та запевнив європейських колег у ефективності контролю її використання.

"Російська пропаганда намагається збільшити втому від війни, дискредитувати Україну та знизити її підтримку. Йдеться, зокрема, про безпідставні обвинувачення у потенційній контрабанді зброї з метою підривати надання Україні військової допомоги... Я вдячний ЄС за протидію цим закидам, зокрема, за оперативну відповідь на дезінформаційну кампанію зі зброї. Україна забезпечує прозорість усіх процедур отримання, зберігання та використання зброї. Наша система контролю працює належним чином", - сказав Кулеба у своєму зверненні до Ради ЄС із закордонних справ у понеділок.

При цьому глава зовнішньополітичного відомства наголосив на важливості постачання Україні зброї та подякував за надану підтримку.

"Але поки війна триває, нам потрібно більше зброї, зокрема, далекобійної артилерії та систем протиповітряної оборони. Зміцнення України є найкращою інвестицією у довгострокову безпеку та стабільність Європи… Давайте також залишимо розповіді про втому від війни. Ніхто з нас ніколи не хотів цієї війни, крім Росії, і ми всі хочемо, щоб вона якнайшвидше закінчилася. Але єдиний спосіб досягти тривалого миру – це перемога України. Для цього потрібно долати втому та спроби Росії посилити її", - резюмував Кулеба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА