21:42 18.07.2022

Кулеба закликав країни ЄС приєднатися до ініціативи створення Спецтрибуналу з агресії проти України

1 хв читати
Кулеба закликав країни ЄС приєднатися до ініціативи створення Спецтрибуналу з агресії проти України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у зверненні до Ради ЄС із закордонних справ закликав розглянути можливість приєднання до ініціативи створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

"Ми повинні докласти всіх зусиль для забезпечення відповідальності за порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права, а також за російський тероризм і навмисні атаки на цивільних людей. Я вітаю всі зусилля. Важливо відзначити, що жодний із цих злочинів не був би можливим без злочину агресії як такого. Саме тому Україна ініціювала створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, і я закликаю всіх вас розглянути цю ініціативу та можливість приєднатися до неї", - сказав Кулеба у своєму зверненні у понеділок.

За його словами, за майже п'ять місяців від початку повномасштабної агресії РФ "порушила абсолютно всі базові права людини". "Примусова депортація громадян України до Росії, фільтраційні табори, масові вбивства, геноцид, зґвалтування – все, що світ переживав під час Другої Світової війни, знову стало реальністю для Європи. Ракетний терор є черговим етапом варварської війни Росії проти людства", - наголосив голова зовнішньополітичного відомства.

За словами Кулеби, постачання Україні зброї, санкції проти агресора та інструменти притягнення її до відповідальності – "це три шляхи відновлення миру, посилення безпеки та захисту стабільності в Європі".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА