16:01 15.08.2022

Порошенко: У нас немає іншого завдання, окрім перемоги

3 хв читати
Порошенко: У нас немає іншого завдання, окрім перемоги

В українців наразі немає іншої мети, крім контрнаступу та перемоги України у війні проти РФ, заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

"У нас немає іншого завдання, ніж перемога. І у витрачанні коштів немає іншого напрямку, ніж Збройні сили України. Я про це говорив за півроку до війни. За два дні до початку війни, після рішення Путіна про визнання "ЛНР" і "ДНР", на Погоджувальній раді керівництво парламенту, всі намагалися переконати, що нічого не буде. І лише лють українців, майстерність Збройних сил зробили неймовірне", – зазначив Порошенко, повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

Він наголосив, що нині всі зусилля мають бути сконцентровані на контрнаступі.

"Не буде, знаєте, такого широкомасштабного контрнаступу – о 12 годині ночі вся країна піднялась, пішла в широкомасштабний наступ і всіх там викинули, всіх перемогли – це в уяві штатних брехунів, які дезорієнтують суспільство. А ті, хто буває на фронті, знають, що буквально вигризають, видирають кожне село, кожних 100 метрів наступу. І знають ціну, яку ми платимо за це", – зазначив Порошенко.

"Дуже добре і якісно підготовлена бригада, яку готували до штурму, потребує не лише власної підготовки, а й ефективної координації з артилерією, із розвідкою, із засобами РЕБ для того, щоб знешкодити ворожі безпілотники, зараз це буде уже важлива позиція", – наголосив він.

Він повідомив, що техніка, яку Фонд Порошенка та волонтери ГО "Справа громад" передають до військ, посилює бойові здібності підрозділів.

"Нові пікапи L200 – ми завершуємо проєкт передачі 81 бригаді. Дуже крутий проєкт "бойових бджілок" – дронів Autel, в тому числі і з нічним баченням. Дуже позитивні відгуки від бойового застосування. У Харкові, на території Харківської області ми мали зустріч з двома різними батальйонами, які тримають оборону, Силами Спецоперацій. Хочу наголосити, що ми не просто передаємо дрони Збройним силам, ми думаємо, яким чином нам покращити модельний ряд, бойове застосування, програмне забезпечення. І це вже такий міцний зв’язок з нашими партнерами з бойових бригад. Дрони йдуть зараз в десантні бригади – по 25 дронів. І це означає, що в кожному бойовому взводі буде один дрон. Ми налагодили систему, коли командир бригади буде мати повну картинку по всьому наступу, смузі оборони або контрнаступу", - пояснив Порошенко.

Батальйону Десантно-штурмових військ також було передано 11 нових бронемашин MLS SHIELD.

"Вже є західні гаубиці, західна артилерія, більш точна, ніж колишня, радянська, особливо у поєднанні з величезною майстерністю українських артилеристів. І от це поєднання підкреслює, що це – нова війна. Позиція перша – це сучасна, високоточна, далекобійна арта. Позиція друга – це очі арти, дрони. Позиція третя – це є засоби радіоелектронної боротьби", – зазначив він.

"Ми дуже добре воюємо. Нам треба забезпечити контрнаступ. Кожен на своїй ділянці, але пріоритет – це правобережна Херсонська область. Там воює частина, у створенні якої я брав безпосередню участь, і на сьогоднішній день ми маємо просто героїчні вчинки наших бійців. Контрнаступ – це те, чим зараз живе кожен українець. Так, ми не приймаємо зараз військових рішень. Я вже не є верховним головнокомандувачем, але на своєму місці я і кожен член моєї команди робить максимум можливого для того, щоби забезпечити контрнаступ. Ми всі зараз цим живемо", – резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА