16:28 17.08.2022

Ізраїль і Туреччина домовилися відновити дипвідносини та повернути послів

1 хв читати

Ізраїль і Туреччина повернуть послів і генконсулів та повністю відновлять дипломатичні зв'язки через кілька років напруженості у відносинах, пишуть у середу турецькі та ізраїльські ЗМІ.

"Відновлення відносин із Туреччиною є важливим внеском у регіональну стабільність і дуже важливим економічним активом для громадян Ізраїлю", - наводить газета The Times of Israel слова прем'єр-міністра Ізраїлю Яїра Лапіда.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, зі свого боку, підтвердив, що Туреччина й Ізраїль домовилися обмінятися послами з метою "нормалізації відносин", проте "Анкара продовжить підтримувати палестинців".

Крім того, найближчим часом сторони проведуть зустріч, присвячену економічній співпраці, наголосив Чавушоглу, якого цитує агентство "Анадолу".

The Times of Israel, зі свого боку, зазначає, що "рішення було прийнято після нещодавньої телефонної розмови Лапіда з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом".

Туреччина відкликала свого посла й вимагала, щоб посол Ізраїлю залишив Туреччину у травні 2018 року після заворушень на кордоні Ізраїлю та сектора Гази. Тоді сторони різко критикували одна одну, але з 2020 року змінили тон і рушили у бік зближення, зазначає ізраїльське видання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА