14:41 06.09.2022

Порошенко з волонтерами за півроку спрямував на допомогу ЗСУ $46 млн - "Євросолідарність"

2 хв читати
Порошенко з волонтерами за півроку спрямував на допомогу ЗСУ $46 млн - "Євросолідарність"

Фонд Петра Порошенка, компанія "Рошен" та волонтери громадської організації "Справа громад" передали Збройним силам України допомогу на суму майже $46 млн за півроку з початку широкомасштабного вторгнення РФ, повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність" у вівторок.

Лідер політсили Петро Порошенко прозвітував про те, куди були спрямовані кошти, а також анонсував нові масштабні закупівлі для фронту.

За його словами, на початку весни "ручні кулемети, гранати, радіостанції - все, чого потребували з перших днів бійці територіальної оборони Києва та Збройних сил, ми знаходили, викуповували, постачали". Для медичного забезпечення до військ було передано аптечки зразка НАТО на 330 млн грн, а також ліки та машини швидкої допомоги.

Також політик повідомив про постачання військовим бронетехніки. "Ми отримали контракт, закупили, доставили в Україну і вже передали десантникам 11 сучасних італійських броньовиків MLS Shield. А будуть ще британські БМП Spartan, на них вже отримані ліцензії, і вони вже викуплені. Це вже не кажучи про сотні повнопривідних військових вантажівок, десятки пікапів, тягачі для перевезення надважкої бронетехніки - все це механізми нашого наступу та перемоги", - розповів Порошенко.

Пріоритетом він назвав оснащення ЗСУ безпілотними літальними апаратами та військовими роботами. "Проєкт Poseidon із оперативними безпілотниками, який називається "Очі Арти", і який спільно зі "Справою громад" дає змогу нашій артилерійській розвідці по всьому фронту бачити і знищувати російські склади боєприпасів, російські скупчення техніки і живої сили, російські штаби", - розповів політик.

За словами Порошенка, військовим поставлено вже понад 350 дронів Autel, а також роботи для евакуації поранених THeMIS, за якими окупанти розпочали полювання та оголосили винагороду. "Я впевнений, що наші воїни не дозволять цього зробити", - сказав політик.

Журналіст і громадський активіст Віталій Гайдукевич зазначив, що 80% проєктів постачання техніки до ЗСУ не є публічними з міркувань безпеки. За його словами, $46 млн, спрямованих на ЗСУ Фондом Порошенка спільно з волонтерами - це співставна сума із допомогою Україні деяких європейських держав-членів НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА