20:41 06.09.2022

Кулеба: Призначення Ліз Трасс на посаду прем'єр-міністра Британії означає продовження жорсткої політики Джонсона

2 хв читати
Кулеба: Призначення Ліз Трасс на посаду прем'єр-міністра Британії означає продовження жорсткої політики Джонсона

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що обрання Ліз Трасс на посаду голови Консервативної партії Великої Британії із подальшим призначенням її прем'єр-міністром країни означає, що жорстка політика Великої Британії щодо РФ буде продовжена.

"Це означає продовження політики Бориса Джонсона, оскільки пані Трасс як міністр закордонних справ Великої Британії була вірним союзником Джонсона, і в українському питанні займала максимально жорстку проукраїнську та проєвропейську позицію. Тому її обрання означає продовження жорсткої політики та максимально всеосяжної підтримки нашої держави у протистоянні російській агресії", - сказав Кулеба в ефірі національного телемарафону у вівторок, відповідаючи на питання ведучого про те, що означає призначення Трасс на посаду глави британського уряду".

При цьому глава української дипломатії зазначив, що Трас "дуже приємна людина у спілкуванні, але при цьому вона справжній лідер".

"Вона справді жорстка під час ухвалення рішень та в їхній імплементації. У цьому плані вона є взірцем високої організації та ефективності. Варто їй прийняти якесь рішення, навіть якщо воно надзвичайно жорстке, вона забезпечить його виконання", - наголосив Кулеба.

Він також додав, що незабаром Трасс проведе першу телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським. При цьому точний час проведення розмови Кулеба не назвав, проте уточнив, що дзвінок уже узгоджений обома сторонами.

"Дзвінок відбудеться, домовленість є. І я не маю сумніву, що візит (Ліз Трасс – ІФ-У) до Києва також буде", - підсумував глава української дипломатії.

Як повідомлялося, у понеділок глава так званого "комітету 1922 " (парламентської групи від Консервативної партії в Палаті громад Великої Британії) сер Грем Бреді оголосив, що Трасс здобула перемогу в гонці за посаду лідера консервативної партії, обійшовши ексглаву Мінфіну Великої Британії. За результатами голосування рядових членів консервативної партії, яке тривало з 4 серпня, Трас набрала 81326 голосів, Сунак отримав 60399.

У вівторок королева Великої Британії Єлизавета II у замку Балморал (Шотландія) призначила Трасс прем'єр-міністром та доручила їй сформувати новий уряд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА