06:31 07.09.2022

Скасування спрощеного візового режиму в ЄС для росіян демонструє їм, що вони несуть моральну відповідальність за агресію проти України

2 хв читати
Скасування спрощеного візового режиму в ЄС для росіян демонструє їм, що вони несуть моральну відповідальність за агресію проти України

Скасування спрощеного візового режиму в Європейському Союзі для громадян Російської Федерації демонструє їм, що вони несуть моральну відповідальність за агресію РФ проти України, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Європейський Союз зробив суттєвий крок у візовому питанні щодо громадян Росії. Єврокомісія затвердила пропозицію призупинити спрощений візовий режим, який зараз діє між ЄС і Росією. Звичайно, це ще не повний візовий бан, але це вже демонструє громадянам держави-терориста, що вони несуть певну моральну відповідальність за агресію своєї держави проти України й усієї Європи", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Він зазначив, що зараз не та ситуація, коли можна мовчати і не протидіяти російському терору.

"Абсолютно неприпустимо, що європейською територією можуть користуватися для туризму або шопінгу ті, хто в себе вдома в Росії не тільки підтримує розкол і знущання з Європи, а й працює на них. І не можна сприймати спокійно, що російські пропагандисти досі мають можливість перебувати в європейських країнах, щоденно брехати в репортажах і включеннях із європейських столиць. Брехати про Європу, принижувати її і при цьому перебувати в Європі. Абсурд, який слід негайно припиняти", - наголосив президент.

При цьому він подякував главі Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн і всім європейським лідерам, котрі підтримали скасування спрощеного візового режиму для російських громадян.

"Маємо пам'ятати: крім моральної сторони питання, це також питання елементарної безпеки. Вже неодноразово Росія направляла кілерів у Європу під виглядом звичайних туристів - на шпиль у Солсбері, на німецькі вулиці та склади зі зброєю в Чехії. Вони вже надивилися. Досить. Європа - не місце для прогулянок убивць і тих, хто їх підтримує", - зробив висновок він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА