20:31 07.09.2022

Глава МЗС Латвії: Заборона на в'їзд до країн Балтії для росіян із короткостроковим "шенгеном" набуде чинності найближчими днями

2 хв читати
Глава МЗС Латвії: Заборона на в'їзд до країн Балтії для росіян із короткостроковим "шенгеном" набуде чинності найближчими днями

Заборона для громадян РФ із короткостроковими шенгенськими візами на перетин кордонів країн Балтії набуде чинності упродовж десяти днів, повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

"Кабінет міністрів видасть розпорядження, у ньому також буде згадано винятки, про які ми домовилися", - зазначив Рінкевичс, передає BNS.

Він додав, що заборона поширюватиметься на кордон країн Балтії з Росією та Білоруссю. Громадяни РФ, які мають короткострокові шенгенські візи, не зможуть перетинати зовнішній кордон ЄС у країнах Балтії, аеропорт, сухопутний, а можливо, і морський кордон, повідомив глава МЗС.

Рішення узгоджується на рівні країн Балтії, і уряд кожної країни схвалюватиме його окремо, сказав Рінкевичс.

На запитання журналістів, наскільки ефективними стануть ці обмеження з огляду на те, що інші країни Шенгенської угоди не ввели їх, Рінкевичс пояснив, що багато громадян РФ використовують для перетину кордони країн Балтії, Фінляндію та Польщу.

Рінкевичс також звернув увагу на те, що минулого тижня ЄС погодився припинити дію угоди 2007 року про порядок видачі віз громадянам РФ. Також було ухвалено рішення, що прикордонні країни мають право діяти з урахуванням міркувань безпеки.

"Це важливий крок і досить ефективний. Так, за допомогою обмежень можна досягти повної ефективності, якщо всі діятимуть однаково, але й регіональна співпраця також є достатньо ефективною. З політичної точки зору, в аспекті безпеки - це ефективний крок", - сказав Рінкевичс.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА