21:14 25.10.2022

Група американських конгресменів-демократів відкликала листа Байдену, в якому містився заклик розпочати прямі переговори США з Росією

2 хв читати
Група американських конгресменів-демократів відкликала листа Байдену, в якому містився заклик розпочати прямі переговори США з Росією

Група з 30 членів нижньої палати Конгресу США від Демократичної партії (Прогресивна фракція) відкликала раніше надісланий президенту Джо Байдену лист, у якому містився заклик "переосмислити стратегію" Вашингтона щодо України та розпочати прямі переговори США з Росією.

Як заявила лідер Прогресивної фракції Праміла Джаяпал, за збігом обставин цей лист був сприйнятий деякими "як еквівалент нещодавньої заяви лідера республіканців Кевіна Маккарті, який заявляв про скорочення допомоги Україні, якщо республіканці прийдуть до влади в Конгресі".

"Близькість цих заяв створює неприємне враження, що демократи, які рішуче та одностайно підтримували та голосували за кожен пакет військової, стратегічної та економічної допомоги українському народу, якимось чином солідаризуються з республіканцями, які прагнуть припинити американську підтримку президента Зеленського та українських сил", - йдеться у заяві Джаяпал, оприлюдненій на сайті фракції у вівторок.

За її словами, листа американському президенту було написано ще кілька місяців тому, а пізніше опубліковано персоналом без проведення відповідної перевірки. "Як голова фракції я беру на себе відповідальність за це", - наголосила Джаяпал.

За інформацією видання The Washington Post, автори листа стурбовані тим, що він може чинити додатковий тиск на Байдена, який "намагається зберегти внутрішню підтримку воєнних дій, тоді як регіон набуває потенційно складної зими, а республіканці погрожують скоротити допомогу Україні, якщо вони знову прийдуть до влади у Конгресі".

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА