20:34 05.11.2022

Жордан Барделла став наступником Марін Ле Пен на чолі "Національного об'єднання"

2 хв читати

Новим керівником ультраправої французької партії "Національне об'єднання" став 27-річний Жордан Барделла, повідомляють паризькі ЗМІ.

На внутрішніх партійних виборах він здобув 85% голосів. Його суперник, 53-річний мер Перпіньяна Луї Альо, отримав підтримку 15%. При цьому Барделла після обрання заявив, що Альо буде його заступником.

Вибори лідера "Національного об'єднання" відбулися, оскільки багаторічний керівник партії Марін Ле Пен раніше заявила, що залишає цю посаду, щоб сконцентруватись на керівництві депутатами її партії у парламенті. Ле Пен раніше у 2022 році пройшла у другий тур президентських виборів, поступившись там у порівняно завзятій боротьбі Еммануелю Макрону. Потім під її керівництвом ультраправі досягли великих успіхів на парламентських виборах.

Ле Пен на виборах свого наступника відкрито не висловлювала підтримку жодному з кандидатів, проте, як зазначається в повідомленнях, заведено вважати, що вона все ж таки надавала перевагу кандидатурі Барделли. Він стане першим лідером партії, який не має відношення до сім'ї Ле Пен.

При цьому ЗМІ зазначають, що на виборах не вирішувалося ідеологічне майбутнє партії, оскільки обидва кандидати обіцяли продовжувати починання Ле Пен. Для порівняння, у 2011 році на аналогічних виборах два кандидати – Марін Ле Пен та Брюно Гольніш – пропонували радикально різне бачення подальшої еволюції партії.

Спочатку "Національне об'єднання" називалося "Національним фронтом". Історичним лідером цієї партії був батько Марін Ле Пен – Жан-Марі Ле Пен. Потім його дочка, змінивши батька біля керма партії, вирішила провести її "ребрендинг", щоб сформувати для неї менш "радикальний" образ. У рамках цієї кампанії відбулося перейменування "Національного фронту".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА