21:02 10.11.2022

Глави оборонних відомств трьох країн Європи вважають, що Україна сама обере момент для переговорів із РФ, і виступають проти тиску на Київ у цьому питанні

2 хв читати
Глави оборонних відомств трьох країн Європи вважають, що Україна сама обере момент для переговорів із РФ, і виступають проти тиску на Київ у цьому питанні

Глави оборонних відомств Великої Британії, Нідерландів та Латвії вважають, що Україна самостійно має обирати момент для початку переговорів із Росією, а також виступають проти будь-якого тиску на Київ із цього питання, повідомляє The Guardian.

Зазначається, що відповідні заяви міністри зробили на засіданні Спільного експедиційного форуму 10 країн в Единбурзі в четвер.

Так, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес висловив переконання, що саме Україна має вирішити, чи хоче вона вести якісь мирні переговори, і що західні країни мають допомогти Україні "боротися за своє право вибору" без "приставлення кремлівського пістолета до її голови".

"Ми хочемо, щоб Україна могла обговорювати чи вирішувати це питання з позиції сили, а не слабкості. І це поточний напрям руху", - наголосив він.

У свою чергу, Кайса Оллонґрен, міністр оборони Нідерландів, підтримала Воллеса, заявивши, що "важливо те, що зараз Україна знає, що може розраховувати на європейських партнерів і те, що вона перемагає за допомогою навчання, що надається західними країнами".

За її словами, для України війна з РФ має екзистенційне значення, і тому їй необхідно продовжувати боротьбу проти російського вторгнення.

"Якщо Росія перестане воювати, війна закінчиться, але якщо Україна перестане воювати, України більше не буде", - уточнила міністр.

Водночас Артіс Пабрікс, віцепрем'єр-міністр і міністр оборони Латвії, закликав скептично ставитися до будь-яких пропозицій Росії про мирні переговори на даному етапі конфлікту.

Він зазначив, що ці пропозиції не можуть бути дійсними, якщо разом з їх висуненням РФ продовжує бомбардувати цивільне населення.

Крім того, Пабрікс уточнив, що саме Росія "несе відповідальність" за війну в цілому, а Київ зовсім не зобов'язаний намагатись зупинити бойові дії в поточних умовах.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА