09:43 07.12.2022

Комітети Конгресу США погодили військовий бюджет країни на 2023 рік із допомогою для України та посиленням у Європі

1 хв читати
Комітети Конгресу США погодили військовий бюджет країни на 2023 рік із допомогою для України та посиленням у Європі

Профільним комітетам Палати представників та Сенату США вдалося домовитися щодо проєкту оборонного бюджету країни на 2023 фінансовий рік на суму $847,3 млрд.

"Ми раді оголосити, що дійшли двопартійної, двопалатної згоди щодо закону про фінансування національної оборони цього року", - йдеться в поширеній заяві.

У ній комітети закликали Конгрес "швидко ухвалити проєкт закону, а президента - підписати його, коли він потрапить до нього на стіл".

У поясненнях до документа зазначено, що США виділять $6 млрд на Європейську ініціативу стримування (американська програма посилення військової присутності США в Європі - ІФ-У). У тексті наголошується, що це на $2,1 млрд більше за запит, що становив $3,9 млрд. Ухвалене рішення пояснюється тим, що "заснований на правилах міжнародний порядок стикається з викликами з боку Пекіна та Москви".

У проєкті документа пропонується запровадити санкції за участь у золотовалютних операціях із РФ. Крім того, заборона співпраці з Росією у військовій сфері продовжується ще на п'ять років.

У проєкті бюджету також передбачено "розширити та модифікувати ініціативу допомоги Україні у сфері безпеки", на що у 2023 році буде виділено додатково $800 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА