10:54 14.12.2022

ВР виконала всі рекомендації Єврокомісії для переговорів щодо вступу України до ЄС - Стефанчук

2 хв читати
ВР виконала всі рекомендації Єврокомісії для переговорів щодо вступу України до ЄС - Стефанчук

Верховна Рада виконала всі рекомендації Європейської комісії, необхідні для початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, повідомив речник парламенту Руслан Стефанчук.

"Можна з упевненістю сказати, що Верховна Рада України виконала свою частину роботи та прийняла усі необхідні системні законопроекти для виконання рекомендацій Єврокомісії", - наводить слова Стефанчука пресслужба апарату Верховної Ради у середу.

Він нагадав, що сім рекомендацій Єврокомісії, частину з яких мала реалізувати Верховна Рада, Україна отримала 23 червня під час набуття статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Голова парламенту перерахував законопроєкти, необхідні для початку переговорів про вступ до ЄС та ухвалені парламентом за останні неповні шість місяців. Це закон про реформу Конституційного Суду ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах"), закони "Про медіа" та "Про національні меншини (спільноти)".

Стефанчук нагадав про ухвалення законів щодо боротьби з відмиванням коштів ("Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення порядку інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу"; "Про ратифікацію Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму"; "Про внесення змін до закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо захисту фінансової системи України від держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843".

Він наголосив, що Верховна Рада також продовжила судову реформу, обравши за своєю квотою двох членів Вищої ради правосуддя.

"Я дякую народним депутатам України, які підтримали всі рішення, що наближають нас до ЄС! Дякую нашим європейським партнерам та союзникам! Наш курс - повноправне членство у Європейському Союзі", - підсумував Стефанчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА