15:21 14.12.2022

Віталій Кличко назвав судове рішення щодо Атрошенка вибірковим правосуддям, мер Чернігова подаватиме апеляцію

2 хв читати
Віталій Кличко назвав судове рішення щодо Атрошенка вибірковим правосуддям, мер Чернігова подаватиме апеляцію

Відсторонення з посади міського голови Чернігова Владислава Атрошенка за адміністративне порушення - прецедент і виглядає як політичне протиборство. Про це мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко заявив у відеозверненні, яке він оприлюднив у фейсбуці.

"Те, що відбувається навколо мера Чернігова Владислава Атрошенка, виглядає як вибіркове правосуддя та політична історія. Відсторонення від посади мера міста через суд, за адміністративне порушення – це прецедент! Вперше в історії незалежної України", - заявив Кличко.

Він наголосив, що Атрошенко залишався з громадою, коли Чернігів був в облозі. А зараз він працює на життєзабезпечення міста і відновлення Чернігова.

"Його обрала громада відстоювати інтереси людей. І тільки громада може вирішувати, кому вона довіряє. Місцеве самоврядування - основа демократії. І знищувати демократичні принципи, навіть під час війни, неприпустимо. Україна прагне в ЄС, і вибіркового правосуддя не повинно бути. Україна вже довела, що вона європейська держава. І не повинна згортати ті демократичні досягнення, над якими так довго і складно працювала", - зазначив мер Києва.

Кличко також наголосив, що в нинішній ситуації, коли вирішення стількох проблем лягло саме на плечі місцевої влади, всі мають працювати спільно. Без будь-яких політичних протиборств.

У свою чергу Атрошенко заявив, що подає апеляцію. "Сьогодні чернігівців хочуть позбавити права вибору. Я борюся не за себе, я борюся за Чернігів і чернігівців. І подаю апеляцію на рішення суду про відсторонення від виконання обов'язків мера Чернігова. Звертаюся до колег, лідерів громад. Якщо ми заплющимо очі на це беззаконня сьогодні, завтра така доля очікуватиме будь-якого мера або голову ОТГ", - зазначив він.

Як повідомлялося, Яворівський районний суд Львівської області постановив визнати мера Чернігова винним в адміністративному правопорушенні за ст. 172-7 КУпАП (ч. 1 і 2). Окрім штрафу суд ухвалив позбавити Атрошенка на рік права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА