23:19 05.01.2023

Росії не вдасться приховати підготовку до нової хвилі агресії

2 хв читати
Росії не вдасться приховати підготовку до нової хвилі агресії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росії не вдасться "приховати в тиші" її підготовку до нової хвилі агресії проти України та всієї Європи.

"Світ знатиме у всіх деталях - як і коли агресор готує нову ескалацію в цій війні. І кожен новий мобілізаційний крок Росії буде відомий світу ще до того, як Росія його виконає. Ми це забезпечимо", - сказав він у відеозверненні у четвер.

За його словами, з усіма лідерами європейських країн він обговорює обов'язково дві речі – "більше оборонної підтримки для нашої держави, тобто більше зброї для нашої армії, і більше захисту для всіх українців – захист на землі, в небі та на морі".

Так, у ході розмови з прем'єр-міністром Хорватії Пленковичем, Зеленський, за його словами, "почув готовність Хорватії бути лідером у реалізації саме тих кроків, які гарантують повернення елементів безпеки Україні та загалом у Європі. Хорватія готова бути лідером у тих зусиллях, які необхідні для очищення нашої землі від російських мін і снарядів, що не розірвалися.

"Зазначу також розмову з президентом Туреччини Ердоганом – він стосувався багатьох елементів безпеки у нашому Чорноморському регіоні. Звичайно, ми говорили про необхідні кроки для гарантування продовольчої безпеки та про те, що потрібно зробити для ядерної безпеки та недопущення будь-яких радіаційних інцидентів, загрозу яких Росія зробила, на жаль, цілком реальною", - сказав він.

Зеленський подякував президенту Ердогану "за підтримку нашої держави та необхідності саме чесного відновлення безпеки України та всієї Європи на основі відновлення нашої територіальної цілісності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА