17:23 06.01.2023

Одностороннє оголошення РФ щодо припинення вогню нікого не може ввести в оману, миру не може бути досягнуто без виведення російських військ з території України - МЗС Франції

2 хв читати
Одностороннє оголошення РФ щодо припинення вогню нікого не може ввести в оману, миру не може бути досягнуто без виведення російських військ з території України - МЗС Франції

 Справедливого та міцного миру не може бути досягнуто без повного виведення російських військ з усієї території України, заява про так зване припинення вогню є спробою РФ приховати свою відповідальність, у той час як вона продовжує обстрілювати Україну, заявили в Міністерстві закордонних справ Франції.

"Одностороннє оголошення Кремлем про припинення вогню з нагоди православного Різдва нікого не може ввести в оману. Франція підтверджує свою глибоку переконаність у тому, що справедливого та міцного миру не може бути досягнуто без повного виведення російських військ з усієї території України. Лише так можна покласти край стражданням, з якими ось уже майже 11 місяців стикається український народ, який мужньо бореться за свою свободу і незалежність від російського агресора", - йдеться в повідомленні.

У МЗС Франції наголосили, що заява про "припинення вогню" є грубою спробою РФ приховати свою відповідальність, у той час як вона продовжує безжально обстрілювати всю українську територію, завдаючи ударів, зокрема, узимку по критично важливих об'єктах і цивільному населенню.

"Це ще один доказ цинізму РФ, яка з 24 лютого послідовно демонструє, що вона не хоче миру і мало уваги приділяє дотриманню своїх міжнародних зобов'язань, зокрема тих, що випливають зі Статуту ООН", - заявили у відомстві.

Також Франція підтвердила свою повну підтримку мирного плану з 10 пунктів, представленого президентом України Володимиром Зеленським.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА