14:00 30.01.2023

Нардепи пропонують створити Державний реєстр санкцій – законопроєкт

2 хв читати
Нардепи пропонують створити Державний реєстр санкцій – законопроєкт

Народні депутати пропонують створити Державний реєстр санкцій для публічного доступу до актуальної та достовірної інформації про всіх суб'єктів, до яких застосовано персональні санкції.

Відповідний законопроєкт №8392 про внесення змін до деяких законів щодо застосування санкцій зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє сайт парламенту.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроєкту, відсутність єдиної бази даних підсанкційних суб'єктів ускладнює процес реалізації санкцій.

Автори законопроєкту, зокрема, пропонують внести зміни до закону "Про санкції", згідно з якими Державним реєстром санкцій є автоматизована система збору, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання інформації про всіх суб'єктів, до яких застосовано санкції. Дані реєстру є відкритими та загальнодоступними, крім випадків, передбачених законом.

Порядок ведення та доступу до реєстру визначає положення про Державний реєстр санкцій, який затверджує Рада національної безпеки і оборони України.

Реєстр ведеться державною та англійською мовами з використанням програмного забезпечення, розробленого відповідно до національних стандартів, що забезпечує його сумісність та взаємодію з іншими інформаційними системами та мережами, що становлять інформаційний ресурс держави.

У законопроєкті наголошується, що інформація про застосування, скасування та внесення змін до санкцій, відображена в реєстрі, має бути актуальною та доступною для пошуку та завантаження з реєстру з моменту набуття чинності указом президента, яким введено в дію рішення РНБО про застосування, скасування та внесення змін до санкцій.

Ведення реєстру забезпечує Апарат РНБО.

Серед авторів законопроєкту – Денис Маслов, Микола Стефанчук, Павло Фролов, Мар'яна Безугла, Євгенія Кравчук (фракція "Слуга народу"), Ярослав Юрчишин ("Голос").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА