11:28 13.02.2023

МЗС України: Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента – спроба поцілувати по лікті в крові руки Путіна

2 хв читати
МЗС України: Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента – спроба поцілувати по лікті в крові руки Путіна

Безглузді звинувачення колишнього італійського прем'єр-міністра та лідера партії "Вперед, Італіє" Сильвіо Берлусконі на адресу президента України Володимира Зеленського - спроба продемонструвати свою лояльність російському диктатору, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Сильвіо Берлусконі розкритикував прем'єр-міністерку Італії за зустріч із президентом України в Брюсселі. За його словами, якби Володимир Зеленський припинив "атакувати" Донбас, війни не було б. Розкажу коротку історію. В 2010 році я працював в українському посольстві в Лівії. Добре пам'ятаю, як тодішній прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, щоб продемонструвати свою лояльність", - написав він у фейсбуці.

У МЗС України заявили, що "безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента - спроба поцілувати по лікті в крові руки Путіна", намагання продемонструвати свою лояльність російському диктатору.

За словами спікера, італійський політик повинен усвідомлювати, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а тому несе політичну та моральну відповідальність.

"Натомість ми високо цінуємо оперативну реакцію прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка підтвердила непохитну підтримку України з боку італійського уряду після неприйнятних заяв Берлусконі", - додав Ніколенко.

Раніше La Repubblica повідомило, що, за заявою Берлусконі, Україна може піти на переговори з Росією, якщо їй перестануть допомагати зброєю і пропонуватимуть лише допомогу у відновленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА