16:13 17.02.2023

Шольц: Ми і далі знаходитимемо баланс між підтримкою України та запобіганням ненавмисній ескалації

2 хв читати
Шольц: Ми і далі знаходитимемо баланс між підтримкою України та запобіганням ненавмисній ескалації

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, виступаючи на Мюнхенській безпековій конференції, наголосив на важливості балансу між підтримкою України та запобіганням ненавмисній ескалації й того, щоб війна в Україні не перетворилася на конфлікт між НАТО та РФ.

"Ціною величезних жертв захищають свою свободу, і ми їх у цьому підтримуємо. Стільки, скільки потрібно", - сказав Шольц на конференції.

Канцлер нагадав, що Німеччина виділила понад EUR12 млрд на допомогу Україні торік і прийняла понад 1 мільйон українців, які тікають від війни.

За його словами, Німеччина і далі знаходитиме баланс між максимально можливою підтримкою України та "недопущенням ненавмисної ескалації між НАТО та Росією".

"Ми прагнемо, щоб воєнний конфлікт в Україні не перетворився на конфлікт між НАТО та РФ. Баланс між підтримкою України і прагненням уникнути ескалації буде дотримуватися й надалі", - наголосив він.

Водночас канцлер Німеччини додав, що "вперше в історії ядерна держава веде імперіалістичну війну, що не має прецедентів".

"Ми маємо ретельно зважувати всі наші дії й обговорювати із союзниками. Це війна безпосередньо біля нас, небезпечна війна. Незважаючи на терміновість проблеми, обачність – понад поспішність. Єдність - понад дії наодинці", - заявив він.

За словами Шольца, Німеччина зробить для підтримки України все, що обіцяла. Крім того, він наголосив на важливості притягнення до відповідальності за вчинення воєнних злочинів в Україні, що також обговорюватимуть на конференції.

"Без справедливості неможливий міцний мир", - сказав він.

Також він зазначив, що ЄС підтримує майбутнє членство України в Євросоюзі, "тоді як тисячі росіян заплатили своїм життям ціну за війну Путіна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА