21:18 17.02.2023

Україна в 2023 році збереже високу інтенсивність контактів в Африці та відкриє посольства – Кулеба

2 хв читати
Україна в 2023 році збереже високу інтенсивність контактів в Африці та відкриє посольства – Кулеба

Ренесанс українсько-африканських відносин відбувся у 2022 році і цього року Україна збереже високу інтенсивність контактів в Африці, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Цього року ми відкриватимемо посольства в Африці, не зменшуватимемо обертів щодо інтенсивності контактів. Бачимо результат роботи - змінюється позиція цих країн під час голосування на Генеральній асамблеї", - сказав він на брифінгу в Мюнхені в п'ятницю на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Кулеба нагадав, що минулого року здійснив турне Африкою, президент України Володимир Зеленський поговорив із безпрецедентною кількістю лідерів африканських країн, відбувся перший візит африканського лідера в Україну – президента Гвінеї-Бісау, було запущено кілька важливих проєктів, зокрема Grain from Ukraine, який далі розвиватиметься.

"У ширшому сенсі: підтримка України у війні проти Росії відкрила нечуване вікно можливостей для країн Африки, тому що та боротьба за думку "Глобального Півдня", яка розгорнулася минулого року, повернула країни Африки, перш за все, у пріоритети великої зовнішньої політики багатьох держав світу, саме політики – не гуманітарно-технічної допомоги", – сказав міністр.

За його словами, на додаток до боротьби за економічні інтереси розгортається справді велика битва за політичні інтереси.

"Як на біржі зростає ціна акцій, так у міжнародній політиці суттєво зросла ціна голосування в Генеральній асамблеї ООН за ту чи іншу резолюцію. Чим більше нагрітий ринок, тим більша ціна. Так само нагріта зовнішньо-політична арена, і зростає ціна кожного голосу", – зазначив Кулеба.

Як приклад "тектонічних зрушень" він назвав той факт, що кілька країн Африки нещодавно відмовилися прийняти під тим чи іншим приводом голову МЗС Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА