13:34 19.02.2023

Для якнайшвидшої перемоги Україні потрібна зброя, санкції проти РФ, трибунал для Путіна і вступ до НАТО - Порошенко

2 хв читати
Для якнайшвидшої перемоги Україні потрібна зброя, санкції проти РФ, трибунал для Путіна і вступ до НАТО - Порошенко

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Євросолідарність") Петро Порошенко вважає, що для перемоги країни у війні з РФ Києву потрібна зброя, розширення санкцій проти Росії, організація трибуналу для російського президента Володимира Путіна і подальший вступ України до НАТО.

Як повідомляє пресслужба "Євросолідарності", відповідну заяву Порошенко зробив в інтерв'ю виданню Deutsche Welle в Мюнхені.

"Зараз весь світ дивиться на Україну, а вся увага сконцентрована у Мюнхені. Основні питання, які стоять за підсумками Мюнхенської конференції для пересічної людини: коли закінчиться війна? Що кожен з нас може зробити для того, щоб прискорити її закінчення? Це пронизує весь форум. Глобальна безпека залежить від нашої перемоги", – наголосив Порошенко.

За його словами, сьогодні кожна людина повинна зробити щось для того, щоб прискорити перемогу і "допомогти армії, допомогти Україні".

"Я вважаю, що є п’ять речей, від яких залежить перемога. Перше – це зброя. Зброї – я вам це кажу як п’ятий Президент – ніколи не буває достатньо. Але Україна сьогодні має достатньо зброї для того, щоб зупинити путіна, і потребує більше зброї для того, щоб виграти війну. Більше зброї – швидше буде мир", - переконаний нардеп.

Другою необхідною для прискорення української перемоги умовою Порошенко вважає санкції проти РФ для того, щоб "переслідувати російський експорт і щоб у Путіна не було грошей фінансувати війну і вбивства українців".

"Третє – те, про що говорила віце-президент Сполучених Штатів – це справедливість. Справедливість означає невідворотній трибунал для путіна. І четверте, про що ми говоримо – це гарантії безпеки, для того, щоб наша перемога вилилася в стабільну безпекову ситуацію у світі. Ми маємо зробити все, щоб росія не змогла повторити атаку. Для цього не існує іншого механізму, ніж членство України в НАТО", – наголосив п'ятий президент.

Він зауважив, що НАТО зацікавлене у членстві України настільки ж, наскільки Україна сама зацікавлена в тому, щоб вступити до НАТО.

Порошенко також додав, що тривалість війни залежить від рішучості миру.

"Якщо будуть зброя, санкції, трибунал для путіна і членство в НАТО – війна може закінчитися цього року. Після третього кварталу, коли путін вже не буде мати грошей, коли зброя, яку отримають украінці, дозволить нам наступати. І коли росія зрозуміє небезпеки і ризики тримати путіна далі. Наша перемога завершиться депутінізацією Європи, депутінізацією росії, депутінізацією світу", – резюмує нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА