07:32 22.02.2023

Україна вже виграла свою боротьбу за відстоювання власної національної ідентичності – Мелоні

2 хв читати
Україна вже виграла свою боротьбу за відстоювання власної національної ідентичності – Мелоні

Україна вже виграла свою боротьбу за відстоювання власної національної ідентичності, заявила прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні.

"Вторгнення, яке почалося 24 лютого 2022 року, в думках його ініціатора мало тривати кілька днів, але все пішло не так, як очікувалося. Тому що, ймовірно, була недооцінена героїчна реакція народу (України – ІФ-У), готового зробити все, щоб захистити власну свободу, суверенітет і власну ідентичність", - заявила Мелоні на пресконференції у Києві з президентом України у вівторок.

Вона розповіла, що боротьба українського народу нагадала їй зародження Італійської держави.

"Тому що був період, коли про Італію говорили, що її, як нації та держави, не існує, що це лише географічна одиниця. Однак протягом національно-визвольного руху Рісорджименто Італію визнали - як державу, народ і націю", - сказала прем'єрка.

"Хочу сказати, що Україна вже виграла свою боротьбу за відстоювання власної національної ідентичності", - наголосила вона, а також розповіла у присутності журналістів, як читала в італійській газеті Corriere della Sera поетичну творчість молодого українського солдата перед відправкою на фронт про його любов до батьківщини.

"І мене це (його поезія – ІФ-У) спонукало до думки, що любов до батьківщини – це щось спонтанне. Твій розум не може превалювати над цими почуттями. І ми бачимо ці зусилля, які і ми, і ви доклали ( для своїх країн – ІФ-У). І ви теж нас багато навчили, Україно", - зазначила вона.

Прем'єр-міністр Італії також заявила, що її країна підтримує Україну з першого для російського вторгнення і продовжить працювати над пошуком виходу з війни.

"Жоден варіант миру, який би був несправедливим для України, не може вважатися справжнім миром. Жоден мир, який передбачає капітуляцію України, не може вважатися миром – це було б вторгнення. А воно – не мир. Перемога РФ не може вважатися миром. Це вторгнення. А програш України став би передумовою для вторгнення Росії в інші європейські країни. Ті, хто підтримує Україну у військовому сенсі – це ті, хто також докладає зусиль до миру. І ми цим опікуємося щодня", - резюмувала Мелоні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА