15:18 26.02.2023

Учасники Кримської платформи готові продовжувати підтримку України до повного відновлення її суверенітету і територіальної цілісності

2 хв читати
Учасники Кримської платформи готові продовжувати підтримку України до повного відновлення її суверенітету і територіальної цілісності

Учасники Міжнародної платформи з деокупації Криму заявляють про готовність продовжувати підтримку України до повного відновлення її суверенітету і територіальної цілісності, йдеться в заяві учасників платформи у неділю.

"Підтверджуємо нашу готовність поглиблювати політичну, дипломатичну, фінансову, гуманітарну та іншу підтримку України до повного відновлення її суверенітету і територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в документі, оприлюдненому на сайті МЗС України.

Зазначається, що підписантами заяви є ЄС, Рада Європи, Австралія, Австрія, Албанія, Андорра, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, ГУАМ, Данія, Естонія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Кіпр, Латвія, Литва, Ліберія, Ліхтенштейн, Люксембург, Канада, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Нова Зеландія, Норвегія, Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Угорщина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Швеція, Японія.

У документі підписанти підтверджують непохитну підтримку суверенітету, незалежності, єдності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також невід'ємне право України на самооборону проти неспровокованої агресії Російської Федерації.

Вони також засуджують російське вторгнення в Україну в лютому 2022 року і вважають, що саме РФ несе повну відповідальність за війну.

"Військова агресія Російської Федерації проти України має далекосяжні наслідки та негативний вплив на глобальний мир і безпеку, що виходить за межі України та Європейського континенту", - переконані підписанти.

У заяві також міститься заклик до звільнення від росіян тимчасово окупованих територій України, намір продовжувати боротьбу з російською дезінформацією та агресивними наративами російської пропаганди, а також низка закликів, що стосуються, серед іншого, питань дотримання прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

"Закликаємо Російську Федерацію негайно припинити бойові дії та насильство і закликаємо до негайного, повного та беззастережного виведення всіх її сил і військової техніки з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА