07:20 01.03.2023

У Меджлісі оцінили поточну ситуацію в окупованому Криму

1 хв читати
У Меджлісі оцінили поточну ситуацію в окупованому Криму

У Меджлісі кримськотатарського народу відбулася зустріч із комісаром Ради Європи з прав людини Дуней Міятович щодо поточної ситуації в Криму, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Під час сьогоднішньої зустрічі в Меджлісі, яка тривала 1,5 години, її учасники обмінялися оцінками сучасної ситуації в окупованому Криму, обговорили характер репресій і переслідувань, які зазнають сьогодні в Криму кримські татари та етнічні українці", - написав Чубаров у фейсбуці.

Зазначається, що на зустрічі також були присутні лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз та інші члени Меджлісу.

Повідомляється, що особливу увагу сторони приділили питанням, які актуалізуються у зв'язку зі звільненням Криму від російських окупантів і відтворенням на півострові єдиного правового, економічного, політичного та культурного простору України.

"У зв'язку з цим, підкреслили представники Меджлісу кримськотатарського народу, вбачається важливим   спільне напрацювання  органами  державної влади України, Меджлісом кримськотатарського народу як вищим  представницьким органом корінного кримськотатарського народу, інститутами громадянського суспільства єдиних підходів у питаннях очищення  території Криму від осіб, що здійснили злочин, незаконно оселившись  на півострові під час   російської окупації (добровільний  виїзд чи примусове видворення?), у питаннях диференціації та індивідуалізації кримінальної відповідальності у разі скоєння громадянами України, які живуть в окупованому Криму, дій, що матимуть ознаки колаборації тощо", - наголосили в організації.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА