20:38 23.03.2023

Угорщина своєю відмовою заарештовувати Путіна в разі його в'їзду продовжує обнуляти свою репутацію"

2 хв читати
Угорщина своєю відмовою заарештовувати Путіна в разі його в'їзду продовжує обнуляти свою репутацію"

Угорщина, як держава-учасниця Римського статуту, своєю відмовою заарештовувати президента РФ Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду (МКС) у разі його в'їзду на угорську територію продовжує обнуляти свою репутацію в Європейському Союзі, вважає радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Вони (Угорщина - ІФ-У) можуть говорити все, що завгодно. Наголошую, міждержавні відносини - не абстракція. Або ти підписуєш документи - Римський статут - для того, щоб виконувати взяті на себе зобов'язання, або ж ти маєш вигляд людини, яка не дотримується свого слова. Тобто, Угорщина продовжує обнуляти свою репутацію. А після цього вона матиме складнощі у спілкуванні з ЄС - це і гроші, і кредити, і ринки збуту", - сказав Подоляк в ефірі телемарафону.

Як наголосив Радник голови ОП, сам факт видачі ордера МКС на арешт Путіна підняв у світі дискусію щодо того, "що таке Росія, як з нею поводитися і чому президент РФ небезпечний" на інший рівень.

"Це важливі дискусії, до яких будуть залучені країни, які займали, зокрема, нейтральну позицію. Сьогодні вони повинні для себе вибрати - або вони на стороні міжнародного права, або вони на стороні злочину як такого", - сказав він.

Як повідомлялося, у четвер представник канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляс заявив, що Угорщина не заарештовуватиме на своїй території Володимира Путіна за ордером МКС у разі його в'їзду.

Він також зазначив, що ратифікація Римського статуту не була імплементована в угорське законодавство, відповідно, арешт російського президента суперечив би Конституції держави.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА