09:35 06.04.2023

Радник президента Сибіга: Україна готова до дипломатичного вирішення питання Криму, але не виключає військового шляху його звільнення

1 хв читати
Радник президента Сибіга: Україна готова до дипломатичного вирішення питання Криму, але не виключає військового шляху його звільнення

Україна готова до обговорення з Росією майбутнього Криму в разі виходу на межі окупованого півострова, заявив радник президента Володимира Зеленського з питань зовнішньої політики Андрій Сибіга.

"Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою, і коли ми будемо на адміністративній межі з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання...", - сказав він в інтерв'ю Financial Times.

Водночас він заявив, що це не виключає можливості деокупації Криму військовим шляхом. "Це не означає, що ми виключаємо шлях визволення (Криму) нашою армією", - сказав Сибіга.

Як зазначає газета, ці слова стали "найчіткішою заявою про зацікавленість у переговорах із РФ" із квітня 2022 року. Крім того, слова Сибіги можуть заспокоїти західних чиновників, які "скептично ставляться до здатності України повернути півострів і побоюються, що будь-яка спроба зробити це військовим шляхом може підштовхнути президента РФ Володимира Путіна до ескалації війни, можливо, із застосуванням ядерної зброї".

За словами Сибіги, президент України і його помічники нині говорять про Крим, оскільки українська армія наближається до початку контрнаступу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА