15:30 12.04.2023

Стефанчук: Міжкомітетська співпраця ВР та Європарламенту сприятиме просуванню України до повноправного членства в ЄС

2 хв читати
Стефанчук: Міжкомітетська співпраця ВР та Європарламенту сприятиме просуванню України до повноправного членства в ЄС

Співпраця народних депутатів України та членів Європейського парламенту (ЄП) на міжкомітетському рівні сприятиме повноправному членству в Європейському Союзі, заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Провели перше спільне міжкомітетське засідання українських парламентаріїв із депутатами Європарламенту. Отже, сьогодні ми започаткували структурну співпрацю між комітетами наших парламентів... Основу і порядок денний для міжкомітетського діалогу мають становити "дорожні мапи" заходів на євроінтеграційному напрямі. І це, в підсумку, сприятиме просуванню України до повноправного членства в Європейському Союзі", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці за результатами засідання в середу.

Стефанчук наголосив, що тепер кожен комітет українського парламенту стає по суті євроінтеграційним, а кожна законодавча ініціатива розглядатиметься через призму її відповідності тим чи іншим європейським нормам.

"І це має стати новою архітектурою українського парламентаризму. Попереду - регулярні зустрічі, спільні заходи, робочі контакти між парламентаріями, постійна взаємодія між нашими секретаріатами", - додав спікер.

Голова ВР також назвав цей день історичним для українського та Європейського парламентів, і подякував голові ЄП Роберті Мецолі за ініціативу такої зустрічі та підтримку прагнення України бути повноправним членом ЄС.

"Процес вступу до ЄС - це кропітка робота з адаптації національного законодавства до права ЄС, і я вдячний, що Європейський парламент готовий бути пліч-о-пліч з Україною", - додав він.

Як повідомлялося, керівники комітетів Європейського парламенту та Верховної Ради України 12 квітня провели перше спільне засідання для обговорення процесу вступу України до Європейського Союзу. Парламентарії розглянули низку питань, зокрема тих, що стосуються економічної політики, верховенства права, антикорупційної програми та бюджетного контролю, а також приведення українського законодавства у відповідність до законодавства ЄС та імплементації законодавства ЄС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА