12:08 18.04.2023

МЗС України у відповідь на заяви президента Бразилії: Ми більш ніж будь-хто у світі прагнемо завершення агресії РФ на основі української Формули миру

2 хв читати
МЗС України у відповідь на заяви президента Бразилії: Ми більш ніж будь-хто у світі прагнемо завершення агресії РФ на основі української Формули миру

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи заяви президента Бразилії Луїса Інасіо Лула да Сілви щодо способів припинення війни, наголосив, що Україна прагне завершити агресію РФ на основі української Формули миру, і підхід, за якого жертву й агресора ставлять на однакові шальки терезів, не відповідає реальному стану речей.

"Україна із зацікавленістю спостерігає за зусиллями президента Бразилії із пошуку рішення для припинення війни. Водночас не відповідає реальному стану речей підхід, за якого жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів, а країни, які допомагають Україні захиститися від смертоносної агресії, звинувачуються в заохоченні війни", - написав Ніколенко у фейсбуці.

У МЗС наголосили, що "Україну не потрібно ні в чому переконувати".

"Загарбницька війна ведеться на українській землі і завдає невимовних страждань та руйнувань. Ми більш ніж будь-хто у світі прагнемо завершення російської агресії на основі Формули миру, запропонованої президентом Зеленським", - зазначив Ніколенко.

У МЗС України також підтвердили запрошення Луїсу Інасіо Лулу да Сілві відвідати Україну, щоб зрозуміти справжні причини і сутність російської агресії та її наслідки для глобальної безпеки.

Раніше да Сілва запропонував Україні поступитися окупованим Кримським півостровом агресору, щоб покласти край війні з РФ.

Президент Бразилії також закликав до створення аналога "Великої двадцятки" для досягнення миру в Україні за участю країн Латинської Америки, Китаю та ОАЕ. Крім того, він звинуватив США і ЄС у "заохоченні" війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА