15:05 18.04.2023

Філатов висловився за ув’язнення суддів за рішення щодо мера Чернігова: "Це вбивство самоврядування"

3 хв читати
Філатов висловився за ув’язнення суддів за рішення щодо мера Чернігова: "Це вбивство самоврядування"

Рішення суду щодо відсторонення мера Чернігова Владислава Атрошенка від посади – це прояв вибіркового правосуддя, і судді, які виносили таке рішення, мають сидіти у в’язниці. Про це заявив міський голова Дніпра Борис Філатов в інтерв’ю "Українській правді".

"Це несправедливість. В Кодексі про адміністративні правопорушення зовсім такого немає. Я вважаю, що за це рішення судді, які його приймали, повинні сидіти у в'язниці. Можна було якось по-іншому вирішити питання. Але вбити місцеве самоврядування в Чернігові - це несправедливість", - заявив Борис Філатов.

Він зазначив, що не є другом Атрошенка. Навпаки, між ними "складні стосунки". Але зазначив, що відстороняти від посади за намагання врятувати сім’ю від обстрілів та полону неприпустимо.

"Ви знаєте, що мер Бучі вивозив з міста свою родину в кареті швидкої допомоги? Його родину могли розстріляти, давайте його теж виженемо? Звісно, це вибірковість. Розумієте? Може, секрет розказую, але він нам сам це розповідав: "Хлопці, я свою родину вивозив на швидкій, бо росіяни вже зайшли, вони могли стати заручниками". Давайте якийсь там суд у Львові, незрозуміло якогось там району, винесе рішення проти міського голови Бучі, що, використовуючи свої повноваження, він евакуював свою сім'ю. Формально діємо по закону. Але людей могли розстріляти! Навіщо це робити?" - наголосив мер Дніпра.

За словами Філатова, будь-якому меру правоохоронці можуть пред'явити якісь претензії і спробувати відсторонити від виконання обов'язків. І це заважає самоврядуванню працювати.

"Мені кожного дня передають вітання, розумієте? От недавно зустрів мене один депутат і каже: "Я маю вас попередити, є команда працювати по мерії правоохоронцям". І я це чую вже 8 років. Неможливо так працювати. Я не можу сказати, що мене це деморалізує, але це втомлює. У кожному муніципалітеті сидять якісь перевіряючі. Вони приходять і починають вибивати керівників комунальних підприємств: міськводоканал, міськсвітло, теплоенерго. Підозри, підозри, підозри. Потім суд виносить застави. Після цього їх більше нічого не цікавить. Це а) деморалізація, б) немає ніяких перспектив, в) витрата коштів платників податків. Це праця в нікуди. Навіщо це робити? Під час війни є важливіші завдання", - наголосив Борис Філатов.

Як повідомлялося, у грудні 2022 року суддя Яворівського районного суду Ігор Матвіїв визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у конфлікті інтересів  і позбавив його на рік права обіймати посаду міського голови. Таке рішення суд прийняв через те, що Атрошенко евакуював родину, коли місто будо в оточенні, а сам залишився в Чернігові. 1 лютого суддя Львівського апеляційного суду Сергій Головатий залишив рішення суду першої інстанції в силі. 

Підтримати Атрошенка в суді прибули мери близько 30 міст України. Вони назвали рішення суду стосовно Атрошенка наступом на самоврядування та демократію.

30 березня представники правоохоронних органів намагалися зірвати засідання сесії Чернігівської міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА