18:50 19.04.2023

МЗС України поділяє позицію комісара Ради Європи з прав людини щодо негайного припинення переслідувань кримськотатарського народу

1 хв читати
МЗС України поділяє позицію комісара Ради Європи з прав людини щодо негайного припинення переслідувань кримськотатарського народу

Міністерство закордонних справ України схвалює доповідь комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович щодо становища кримських татар на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і Севастополя та підтримує вимоги комісара про негайне припинення переслідувань кримських татар.

"Міністерство закордонних справ України вітає доповідь комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, у якій висвітлена ситуація з дотриманням прав людини кримських татар на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь", - ідеться в коментарі МЗС України, розміщеному на офіційному сайті відомства в середу.

Як наголошується в коментарі, МЗС України поділяє висновок комісара РЄ, що "кримським татарам, які є невід’ємною частиною європейської спільноти та історії, має бути надана вся необхідна підтримка для збереження їхньої унікальної ідентичності й реалізації прав людини".

МЗС України також висловило переконання, що "доповідь сприятиме поширенню обізнаності широкої громадськості про численні порушення, які продовжує чинити російська окупаційна влада після незаконної окупації Кримського півострова у 2014 році".

Як наголошується в коментарі, "МЗС підтримує вимоги комісара Ради Європи з прав людини щодо негайного припинення свавільних арештів, переслідувань, викрадень, обшуків будинків кримськотатарських правозахисників, активістів, лідерів, журналістів, пересічних кримських татар, а також адвокатів та юристів, які представляють їхні права".

"Вимагаємо звільнення всіх незаконно ув'язнених громадян України", - резюмує українське зовнішньополітичне відомство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА