15:03 08.05.2023

У ВР не дозволили нардепу Гончаренку виїхати на конференцію ПАРЄ - "Євросолідарність" заявляє про політичний тиск

2 хв читати
У ВР не дозволили нардепу Гончаренку виїхати на конференцію ПАРЄ - "Євросолідарність" заявляє про політичний тиск

"Європейська солідарність" заявляє про політичний тиск у зв'язку з ненаданням відрядження представнику однойменної фракції і члену постійної делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи для участі в організованій ПАРЄ конференції.

"Європейська солідарність" заявляє про політичний тиск і практику подвійних стандартів у ВР. Члена постійної делегації ВР у ПАРЄ, народного депутата Олексія Гончаренка не випустили на конференцію, організовану Парламентською Асамблеєю, де відповідно до рішення Бюро ПАРЄ він мав бути одним з доповідачів... Попри статус Олексія як представника постійної делегації в ПАРЄ і офіційне рішення про його участь, керівництво ВР відмовилося надати Гончаренку відрядження і не надало чіткої відповіді своєї відмови", - написала співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко на своїй сторінці у фейсбуці у понеділок.

Вона уточнила, що йдеться про конференцію "Вибори в часи криз: виклики і можливості", яка відбудеться в Берні (Швейцарія) 9-10 травня, де "важливою частиною дискусії буде тема електронних виборів, ситуація в Україні і можливість проведення виборів в постконфліктний період". Згідно з програмою заходу, розміщеною на офіційному сайті Ради Європи, Гончаренко заявлений одним із доповідачів у декількох сесіях.

"Наш колега мав виступити там з доповіддю щодо безпекової ситуації в Україні і викласти позицію щодо неможливості виборів у період гарячої фази війни. А звідти вирушити як міжнародний спостерігач від ПАРЄ на доленосні вибори в дуже важливій для України Туреччині", - уточнила Геращенко.

Водночас парламентарій зазначила, що іншим представникам ВР відповідний дозвіл на участь у цій самій конференції було надано.

У "Європейській солідарності" пов'язують блокування міжнародної діяльності Гончаренка "винятково з його приналежністю до фракції меншості та критичною позицією щодо Офісу президента України, який взяв на себе, зокрема, ручне управління парламентом".

"Ще однією причиною подвійних стандартів є те, що "ЄС" ("Європейська солідарність" - ІФ-У) критично ставиться до ідеї електронного дистанційного голосування, яке в наших умовах не може відповідати стандартам демократичних виборів. Влада ж приховано просуває цю ідею", - додала Геращенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА