01:01 10.06.2023

Кулеба про повільну реакцію ООН на підрив Росією дамби Каховської ГЕС: примудрилися цілий день мовчати і нічого не робити

2 хв читати
Кулеба про повільну реакцію ООН на підрив Росією дамби Каховської ГЕС: примудрилися цілий день мовчати і нічого не робити

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував повільну реакцію ООН на підрив Росією греблі Каховської ГЕС. 

"Давайте відверто: швидко та оперативно - це не про міжнародні організації. У них своя бюрократія, свої стримуючі фактори...ООН дуже конкретно помилилася: у день, коли у нас стався теракт по суті та злочин геноциду, вони там святкували день російської мови, набрали у рот води щодо подій. Я думаю, якби вони набрали до рота дніпровської води, замішаної на машинному маслі, крові та вони мертвих тварин, можливо, вони б інакше поводилися б", - сказав Кулеба в ефірі національного телемарафону. 

При цьому міністр додав, що "оскільки Нью-Йорк далеко і там інша вода, то вони (ООН - ІФ-У) примудрилися цілий день мовчати і нічого не робити".

Глава МЗС також став на захист офісу ООН в Україні, який оперативно мобілізував свою команду в Херсоні. Він нагадав, що 8 червня провів зустріч із координатором системи ООН в Україні Деніз Браун, і вони домовилися, що організація негайно сформує групи, які будуть направлені на постраждалі окуповані території лівого берега Дніпра для надання гуманітарної допомоги та евакуації людей, як тільки РФ надасть доступ та гарантії безпеки.

"Тому гнів українців справедливий, але тут є реальність і треба з нею працювати на користь нашої країни", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА