16:17 10.06.2023

В україно-канадській декларації зафіксовано підтримку вступу України до НАТО - Зеленський

2 хв читати
В україно-канадській декларації зафіксовано підтримку вступу України до НАТО - Зеленський

Україна і Канада в підписаній у суботу лідерами двох країн декларації зафіксували підтримку з боку Канади вступу України до НАТО, сказав президент України Володимир Зеленський у суботу на пресконференції після зустрічі з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

"І сьогодні ми зафіксували в нашій спільній декларації з паном прем'єр-міністром канадську підтримку членства України в НАТО", - сказав він.

Зеленський подякував за рішення уряду Канади продовжити ще на рік режим безмитного ввезення товарів з України. "Це дуже важливо під час війни для нашої економіки, для наших людей", - зазначив він.

Президент також привітав рішення канадської сторони про передання в Україну конфіскованого російського вантажного літака Ан-124.

"Обговорили відновлення України, залучення канадського бізнесу до відновлення, до реалізації конкретних проєктів, і в нашій перемозі ми будемо також разом, як зараз на нашому шляху захисту життя та людей". - наголосив Зеленський.

Зеленський також висловив співчуття і підтримку всім канадцям, які "зараз проходять через таке страшне випробування лісовими пожежами, і масштаб цих пожеж колосальний".

"Ми поговорили, як Україна може допомогти в цій ситуації. Ми ніколи не залишаємося байдужими до загроз життю, ми готові допомогти нашими пожежними командами, якщо це знадобиться", - наголосив президент.

За його словами, вони обговорили "потреби в артилерії, бронетехніці, і це те, в чому підтримка Україні потрібна. Зеленський також поінформував "про нашу рятувальну операцію в Херсонській області" і, за його словами, "вдячний Канаді за готовність допомагати".

"Обговорили розмінування в Україні. Це дуже важливо. Канада нам уже допомагає. Визначили, як можна збільшити цю співпрацю і врятувати ще більше життів громадян України", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА