17:55 10.07.2023

Порошенко: Україна потребує твердих гарантій членства в НАТО

2 хв читати
Порошенко: Україна потребує твердих гарантій членства в НАТО

Україна потребує твердих гарантій щодо членства в НАТО, а також офіційного запрошення до альянсу, вважає лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко.

"Коли союзники по НАТО зберуться у Вільнюсі, не варто витрачати час на альтернативи і обхідні шляхи… Україна потребує твердих гарантій членства в НАТО, офіційного запрошення. Якщо двері НАТО відчинені, то дайте нам увійти. Пам’ятайте, що Україна є гарантом європейської безпеки, а не її реципієнтом", - написав Порошенко в колонці для журналу Newsweek.

Лідер "Європейської солідарності" наголосив, що без перемоги України у війні проти російського агресора "не буде безпеки ні в Європі, ні у світі в цілому", а вступ України до НАТО необхідний "як для нашої країни, так і для Європи".

"Сильна і загартована в боях Україна, зі Збройними силами, які повністю відповідають вимогам членства в НАТО, стане потужним активом для альянсу і гарантією ефективного захисту від будь-якої майбутньої російської агресії", - наголосив Порошенко.

При цьому, він зазначив, що т. зв. ізраїльська модель, яку пропонують Україні замість повноправного членства в НАТО, не є варіантом, оскільки "Україна та Ізраїль перебувають у різних географічних умовах і в різних територіях".

"Цілком можливим є протилежний результат. Упевненість щодо України поза НАТО лише розпалить апетити Москви, а отже, і нестабільність ситуації зросте", - написав Порошенко.

Говорячи про альтернативні варіанти членства в альянсі, очільник "Європейської солідарності" наголосив, що Україна "пережила багато обхідних шляхів дорогою до членства в НАТО, і результатом стала відкрита війна замість того, щоб нам опинитися у безпечній гавані".

Порошенко вважає, що війни можна було б уникнути, якби Україна давно була запрошена приєднатися до НАТО, оскільки "сильна протидія обеззброює Путіна".

"Лише вступ України до НАТО остаточно зачинить двері неоімперським мріям Росії – які залишаться і після відходу Путіна – і принесе перемогу вільному світу, а також мир, безпеку і стабільність на довгі роки", - підсумував Порошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА