11:46 14.07.2023

Нардепка Плачкова склала мандат

2 хв читати
Нардепка Плачкова склала мандат

Позафракційна народна депутатка Тетяна Плачкова склала повноваження народного депутата України, повідомляє співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Плачкова з ОПЗЖ склала мандат. Вона запамʼяталася хіба тим, що в розпал війни разом з іншими ОПЗЖистами їздила в Москву на поклон до Путіна/Володіна/Медведєва. (Плачкова в березні 2020-го входила до складу "делегації" ОПЗЖ, яка в Москві провела зустріч із головою держдуми В'ячеславом Володіним і його заступником Олексієм Гордєєвим - ІФ-У)", - написала Геращенко у своєму телеграм-каналі в п'ятницю.

Член фракції "Голос" Ярослав Железняк водночас уточнив, що за дострокове припинення повноважень Плачкової проголосували 283 народні депутати на пленарному засіданні ВР 14 липня.

"У парламенті залишилося 404 депутати (новий рекорд). Ще із цікавого: для наявності групи або фракції в цьому скликанні мінімально необхідно 17 депутатів. І зараз одразу дві групи на грані: "За майбутнє" 17 (вийшов Мінько С. А.) і "Відновлення України" 17 (після складання мандату Плачкової Т. М.). Тобто вихід ще одного депутата призведе до розпуску групи через 14 днів", - додав парламентарій.

Тетяну Плачкову у 2019 році було обрано народною депутаткою від забороненої нині партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ). 15 березня 2022 року вона вийшла з фракції ОПЗЖ, а в травні вступила до новоствореної депутатської групи "Відновлення України".

13 липня 2023 року голова парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Сергій Кальченко зареєстрував у парламенті проєкт постанови №9489, у якому запропонував достроково припинити повноваження Плачкової у зв'язку з її особистою заявою про складання мандата. Сама нардепка однією з причин ухваленого рішення назвала сімейні обставини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА