20:40 14.07.2023

Порошенко: Єдині, хто робить внесок у євроатлантичну інтеграцію України - це ЗСУ

2 хв читати
Порошенко: Єдині, хто робить внесок у євроатлантичну інтеграцію України - це ЗСУ

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко закликав владу виконати необхідні умови для членства України в НАТО до наступного саміту альянсу у Вашингтоні, повідомляє пресслужба "Європейської солідарності".

"(...) На жаль, учорашній Вільнюс був дуже схожий на Вільнюс 2013 року, коли Україна не підписала Угоду про асоціацію. І я її підписав одразу після обрання. А нині Україна не отримала заслуженого запрошення до НАТО, хоча українські Збройні сили боронять східний фланг НАТО", - цитує пресслужба слова Порошенка під час його виступу з трибуни Верховної Ради.

Він наголосив, що внесок у євроатлантичну інтеграцію зробили лише Збройні сили України, оскільки "вони воюють краще за будь-яку іншу країну НАТО".

Порошенко також наголосив, що єдине, що є в підсумковому документі саміту НАТО у Вільнюсі, - це початок консультацій на випадок майбутньої війни.

"Я знаю, як ці консультації я проводив у 2014 році. І в жодному разі нам не можна це повторити. Не треба нам слів про відкриті двері. Якщо двері відкриті, дайте нам зайти. Якщо ви нас не пускаєте, це означає – двері закриті, й кажіть правду", - прокоментував лідер "Євросолідарності" підсумки саміту.

Водночас Порошенко зазначив, що потрібно подякувати партнерам за зброю, далекобійні ракети, радіоелектронну боротьбу та протиповітряну оборону, "оскільки без них було б значно важче".

Очільник "Євросолідарності" наголосив, що потрібно підготуватися до саміту НАТО 2024 року.

"Єдине, що є в документах Сімки, – це впровадження реформ. Судова реформа, захист демократії, включно з парламентською, повага до прав людини, захист свободи ЗМІ. Це – наша відповідальність", - підсумував Порошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА