16:13 08.08.2023

Арахамія ініціював виключення нардепа Торохтія із фракції "Слуга народу" і закликав його скласти мандат

2 хв читати
Арахамія ініціював виключення нардепа Торохтія із фракції "Слуга народу" і закликав його скласти мандат

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія ініціює виключення з її складу народного депутата Богдана Торохтія і закликає його скласти депутатський мандат, а також повернути до бюджету грошові кошти, отримані як компенсація за оренду житла.

"Ми дізналися, що поки родина Богдана Торохтія купувала елітне майно, він продовжував отримувати з бюджету компенсацію за оренду житла. Тому він має повернути отримані гроші в бюджет, скласти депутатський мандат, я негайно ініціюю його виключення з фракції", - написав Арахамія в телеграм-каналі у вівторок.

За його словами, Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати якось реабілітуватися.

"Як варіант - продати щось з елітного автопарку своєї родини і передати кошти на потреби оборони. Це нікого не виправдовує, але хоча б дає зрозуміти, що людина усвідомила свою помилку і більше так не вчинятиме. Але нічого з цього зроблено не було", - уточнив голова фракції "Слуга народу".

Як повідомляє видання Bihus.Info, дружина Торохтія в серпні 2022 року придбала квартиру і приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр, а за кілька місяців - квартиру і паркомісце в Києві, на Печерську.

Крім того, журналісти визначили, що Торохтій у серпні 2022 року їздив на відпочинок до Болгарії, попри заборону чоловікам виїжджати за кордон під час воєнного стану. Нардеп стверджував, що виїхав за кордон після повномасштабного вторгнення у сімейних справах і був у Болгарії роком раніше.

Водночас, за даними ЗМІ, за час повномасштабної війни сім'я Торохтія встигла змінити три автомобілі - Mercedes-Benz G400 2020-го року, Mercedes-Benz EQS 580 2022 року і Range Rover. Усі вони були куплені на ім'я його дружини Аліни Левченко - дочки футбольного тренера Віталія Левченка, а з лютого 2023 року радниці генерального директора ДП "Антонов".

2019 року Торохтія обрали народним депутатом IX скликання від "Слуги народу" (№105 у списку, безпартійний). Член однойменної фракції у Верховній Раді та парламентського комітету з питань правової політики. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА