13:34 22.08.2023

Хорватія готова надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна - зустріч Зеленського та Пленковича

2 хв читати
Хорватія готова надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна - зустріч Зеленського та Пленковича

Президент України Володимир Зеленський у межах участі в саміті Україна - Балкани в Афінах провів зустріч із прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, повідомляє пресслужба глави держави.

Президент розповів про ситуацію на полі бою, наступальні кроки української армії та проблеми, з якими вона стикається. Він також поінформував співрозмовника про підготовку української енергосистеми та ППО до осінньо-зимового періоду. Крім того, Зеленський повідомив про незаконне блокування Росією судноплавства в Чорному морі та масовані ракетні удари РФ по портовій інфраструктурі України, які ставлять під загрозу світову продовольчу безпеку.

"Зеленський наголосив, що Україна готова й надалі залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки й зацікавлена в пошуку нових шляхів постачання продовольства на світові ринки, одним із яких може стати Хорватія. Хорватська сторона підтвердила готовність надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна", - зазначається в повідомленні.

Сторони також обговорили геополітичні та інші виклики, що їх спричинила російська агресія проти України, та скоординували кроки щодо подальшої взаємодії на міжнародній арені.

Зеленський окремо наголосив на важливості хорватського досвіду у сфері гуманітарного розмінування та подякував за практичну допомогу й лідерство Хорватії з розмінування українських територій. Було наголошено на важливості проведення Міжнародної донорської конференції з гуманітарного розмінування, яка відбудеться в жовтні в Загребі.

Президент також подякував Хорватії та хорватському народу за особливу турботу про вимушених переселенців з України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА