14:32 30.09.2023

У Словаччині проходять дострокові вибори до парламенту

2 хв читати

ромадяни Словаччини в суботу вирушили на виборчі дільниці, щоб проголосувати на дострокових виборах до парламенту, передають європейські ЗМІ.

Виборчі дільниці відкрилися о 7 ранку. Голосування завершиться о 22.00 (23.00 кв), а дані екзитполів будуть опубліковані після закриття виборчих дільниць.

Основна боротьба, як показували опитування громадської думки, йтиме між опозиціонером, експрем'єром Робертом Фіцо та його соціал-демократичною партією "Курс - нова демократія" і популярною серед молоді ліберальною партією "Прогресивна Словаччина" та її лідером, випускником Оксфорду з політології, і віцеголовою Європейського парламенту Міхалом Шімечкою.

Фіцо відомий як політик, який виступає проти продовження поставок озброєнь Україні, він також заявляв, що антиросійські санкції Заходу є неефективними, і обіцяв скористатися правом вето щодо заяви про вступ України до НАТО. Шимечка дотримується ліберальних і прозахідних поглядів і обіцяє виборцям поглиблювати європейську співпрацю, зазначає газета The Guardian.

Водночас ЗМІ зазначають, що жодній із партій, імовірно, не вдасться здобути більшість за підсумками виборів, і тому, хоч би яка партія перемогла, їй буде непросто домовитися з іншими учасниками, які пройшли до парламенту, про формування правлячої коаліції. Поріг для входження за підсумками виборів становить 5%. Парламент Словаччини налічує 150 місць.

Парламентські вибори в Словаччині мали відбутися за планом у 2024 році. Однак раніше цього року парламент країни погодив проведення дострокових виборів на тлі політичної кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА