17:01 02.10.2023

Пауза після 11-го санкційного пакета ЄС затягнулася - Зеленський

2 хв читати
Пауза після 11-го санкційного пакета ЄС затягнулася - Зеленський

Пауза в узгодженні та запровадженні санкцій проти РФ за її агресію в Україні після ухвалення Європейським Союзом 11-го санкційного пакета занадто затягнулася, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Санкційного тиску на Росію явно замало. Це видно насамперед зі зростання кількості ударних дронів і авіаударів російських терористів. Потрібно більше спільної роботи проти будь-яких форм і схем обходу Росією санкцій", - сказав президент, виступаючи в понеділок на неформальній зустрічі глав МЗС Євросоюзу в Києві.

Як він зазначив, "будь-яке постачання до Росії, яке дає їй змогу збільшувати військове виробництво, має припинитися".

"Це чіткий інтерес не тільки України, а й кожного у світі, хто хоче якнайшвидшого завершення цієї війни. І я дякую тим із вас, хто вже потужно допомагає нам у протидії обходу санкцій", - заявив Зеленський.

Глава держави наголосив, що "потрібно активізувати роботу і щодо нового санкційного пакета Євросоюзу, оскільки будь-які санкційні паузи збільшують час російської агресії, а пауза після 11-го санкційного пакета вже занадто затягнулася".

За його словами, "наразі необхідні санкції проти російської атомної галузі - і за те, що Росія робить на Запорізькій атомній станції, і як безпечний крок проти використання сумнівних російських атомних технологій, сумнівних і з точки зору безпеки, і з політичної точки зору".

Крім того, наголосив Зеленський, "необхідне й продовження санкційного тиску на інші сектори економіки держави-терориста, а також розширення санкцій проти Ірану в чутливих для нього галузях, зокрема імпорту обладнання та хімікатів".

"Кожен іранський ударний дрон, що б'є по європейських містах в Україні, це причина для санкційного тиску", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА