19:24 02.10.2023

Норвегія запровадила проти РФ санкції, які багато в чому повторюють 11-й санкційний пакет ЄС - МЗС

2 хв читати
Норвегія запровадила проти РФ санкції, які багато в чому повторюють 11-й санкційний пакет ЄС - МЗС

Влада Норвегії в понеділок запровадила санкції, які здебільшого відповідають 11-му пакету антиросійських заходів ЄС, повідомляє норвезьке міністерство закордонних справ.

"Новий раунд санкцій багато в чому відповідає заходам з 11-го пакета санкцій ЄС", - ідеться в пресрелізі зовнішньополітичного відомства.

Уточнюється, що нові санкції передбачають, зокрема, додаткові заборони на транзит через РФ товарів, які можуть сприяти розвитку російського оборонного сектору та збільшенню технологічного потенціалу Росії, а також товарів, які можна використовувати в авіакосмічній промисловості.

Крім того, у рамках цього пакета санкцій Осло забороняє проїзд своєю територією вантажівкам із причепами та напівпричепами, зареєстрованими в Росії.

Водночас наголошується, що Норвегія запровадила санкції з деякими винятками, а також не вдалася до низки заходів ЄС. Зокрема ЄС у рамках 11-го пакета заборонив заходження до своїх портів танкерів, що здійснюють перевалку із судна на судно нафти РФ, у тих випадках, коли "відповідні органи влади мають підстави вважати, що ці судна причетні до порушення заборони на імпорт до ЄС російської нафти та нафтопродуктів, які доставляють морським шляхом". У пресрелізі МЗС Норвегії зазначено, що в Осло все ще вивчають, як найкраще реалізувати цю заборону.

11-й пакет санкцій ЄС набув чинності 23 червня. Під них потрапили понад 100 фізосіб і структур, також у рамках заходів запровадили експортні обмеження щодо 87 компаній. Повідомлялося, що цей пакет також націлений на боротьбу проти обходу санкцій. Більше того, заходи ЄС передбачали "розширення заборони на транзит деяких товарів подвійного призначення, наприклад, передових технологій, авіаційних матеріалів, що експортуються із ЄС до третіх країн через Росію". Також союз "поширив заборону на експорт автомобілів класу люкс на всі нові та вживані автомобілі з об'ємом двигуна понад 1900 куб. см, а також на всі електричні та гібридні транспортні засоби". Крім цього, ЄС запровадив "повну заборону на деякі типи компонентів машин".

Влада ЄС також заборонила імпорт сталепродукції та виробів, для яких використовували метал із РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА