18:27 03.10.2023

Порошенко обговорив із главою МЗС Великої Британії прискорення постачань озброєння та амуніції

2 хв читати

П'ятий президент України Петро Порошенко під час Конференції Консервативної партії Великої Британії в Манчестері обговорив збільшення і прискорення постачань зброї, амуніції та ракет із міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

"Сьогодні Велика Британія один з найважливіших наших партнерів. Вона серед лідерів у наданні нам сучасної зброї. І ми вдячні британському народові та владі за це. Я також наголосив, що зараз Україна воює на передньому фланзі НАТО, тому заслуговує на членство в альянсі. А як перший крок - повинна отримати запрошення приєднатись до Вашингтонського договору НАТО на наступному ювілейному саміті у столиці США", - заявив Порошенко, повідомляє пресслужба партії "Європейська солідарність".

Порошенко також разом із міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом узяв участь у зустрічі групи друзів України в Консервативній партії.

"Разом з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом мав честь взяти участь у великій зустрічі "Консерватори-друзі України". Хочу передати слова захоплення мужністю українських військових та неймовірну енергію підтримки нашого народу з боку справжніх друзів України. Це колишня прем’єрка Ліз Трасс, міністр імміграції Роберт Дженрік, міністр оборонних закупівель Джеймс Картлідж, член парламенту Великої Британії і голова групи консерваторів-друзів України Джек Лопресті та інші політики і найголовніше – молодь", - зазначив Порошенко.

Раніше він також провів зустріч із головою Консервативної партії Грегом Гендсом.

"Подякував нашим партнерам - консерваторам за надефективні на полі бою ракети Storm Shadow і танки Challenger. І, звичайно, попросив збільшити їхню кількість", - розповів Порошенко.

У роботі Конференції Консервативної партії в Манчестері бере участь керівництво Великої Британії, включно з прем'єр-міністром Ріші Сунаком і членами уряду, а також міжнародні партнери партії.

На полях форуму заплановано багато контактів, під час яких Порошенко зосередиться на зміцненні проукраїнської глобальної коаліції, посиленні британської політичної, військової та гуманітарної підтримки України, прискоренні постачань до ЗСУ новітнього озброєння, а також просуванні перспективи запрошення нашої держави приєднатися до Вашингтонського договору НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА