00:54 11.10.2023

Порошенко: потрібно зробити все до ухвалення Єврокомісією рекомендацій щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС

3 хв читати
Порошенко: потрібно зробити все до ухвалення Єврокомісією рекомендацій щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС

Лідер партії "Європейська солідарність" та п'ятий президент України Петро Порошенко, який перебуває з візитом у Брюсселі (Бельгія), заявив журналістам про необхідність зробити все до прийняття Єврокомісією рекомендацій щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС, "щоб навіть ЄС налаштовані європейські політики визнали прогрес".

"Ми робимо все можливе для того, щоб Україна трималася дуже високо на порядку денному. Ми дуже докладно обговорили, що нам слід встигнути до рішення Єврокомісії за рекомендацією Європейської Ради до початку переговорів щодо вступу до ЄС. Рішення щодо цих переговорів буде ухвалено 8 листопада". І до 8 листопада ми маємо зробити все ще величезну домашню роботу", – цитує слова Порошенка його прес-служба.

Також Україна має завершити ухвалення закону про PEP, доопрацювати санкції щодо електронних декларацій, завершити ситуацію із захистом демократії та свободи слова, переконаний він.

"Є низка речей, які нам потрібно вдосконалити, у тому числі щодо національних меншин. Щоб ми фактично у щоденному режимі координували, що потрібно встигнути до 8 листопада, що саме потрібно встигнути до рішення у грудні Європейської Ради. Це дозволить Україні розпочати переговори про вступ ", - сказав політик.

Також Порошенко обговорив процес підготовки до передвступних переговорів під час зустрічей з єврокомісаром Олівером Варгейом, генеральним директором Єврокомісії з сусідства та розширення Гертом Купманом, а також із депутатами групи друзів України в Європарламенті.

Порошенко підкреслив, що Україні потрібне повноцінне членство.

У розмові з Варгеном Порошенко додав, що "основні напрямки визначено. Це і верховенство права, це права людини, свобода медіа, це незалежність антикорупційних органів".

"Я хочу, щоб усі розуміли: 7 критеріїв, які озвучила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, це для набуття статусу кандидата. А ось для початку переговорів нам потрібно, щоб Україна була готова. І нам потрібно переконати навіть скептиків, що зупиняти Україну на цьому процесі ми не дамо, і ми якісно виконаємо свою домашню роботу», – сказав він.

Крім того, за його словами, у Європарламенті готується велика резолюція, до якої будуть включені українські питання.

"Ми домовилися розпочати роботу зі створення позиції, яка називатиметься "спеціальний представник", який матиме таку саму сферу відповідальності, як у наших американських партнерів пані Пріцкер. Тобто спеціальний представник із відновлення, відновлення та конфіскації російських активів", – повідомив Порошенко .

Він зазначив, що координація з ЄС для України є життєво важливою. "Це фінансові ресурси, які вимірюються сотнями мільярдів євро, мають надійти до України для того, щоб ми відновили країну після жахливої агресії", – пояснив п'ятий президент.

"Парламент України зараз має величезну та відповідальну місію. Саме в руках парламенту перебуває значний відсоток долі європейського майбутнього України", – резюмував Порошенко. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА