11:15 15.10.2023

У Польщі 15 жовтня відбуваються парламентські вибори

2 хв читати
У Польщі 15 жовтня відбуваються парламентські вибори

У неділю, 15 жовтня, у Польщі відбуваються вибори до Сейму, Сенату, а також загальнонаціональний референдум, голосування розпочалося о 7:00 і триватиме до 21:00, повідомляє Polskie Radio.

Зазначається, що громадянам створено умови для голосування в Польщі, за кордоном і навіть на кораблях. За словами голови Національної виборчої комісії Сильвестра Марциняка, створено понад 31 тис. виборчих округів.

"Є 29 тисяч 292 стаціонарні округи, 1701 окремий округ, крім того, було створено 417 округів за кордоном, однак один був ліквідований в Ізраїлі, а також створено вісім округів для голосування на кораблях", - наголосив Марциняк.

Як передає Polskie Radio, право голосу на виборах і референдумі мають 29 млн громадян Польщі. Видано понад 391 тис. посвідчень на право голосу, які дозволяють голосувати не за місцем проживання.

Зазначається, що поляки обиратимуть 460 депутатів і 100 сенаторів. А на референдумі необхідно відповісти на чотири запитання: чи підтримують вони усунення огорожі на кордоні з Білоруссю, чи підтримують вони приватизацію держпідприємств, чи підтримують підвищення пенсійного віку до 60 років для жінок і до 65 років для чоловіків, а також чи згодні вони прийняти тисячі нелегальних мігрантів із Близького Сходу й Африки, згідно з механізмом примусового переселення, що діє в ЄС.

Як повідомляє DW, згідно з останніми опитуваннями громадської думки, провладна національно-консервативна партія "Право і справедливість" ("ПіС") віцепрем'єра Ярослава Качинського з результатом 34% голосів лише незначно випереджає опозиційну ліберально-консервативну партію "Громадянська платформа" ("ГП") експрем'єра Польщі та колишнього голови Європейської ради Дональда Туска, за яку готові голосувати 32% виборців.

Наголошується, що в разі перемоги кожному з суперників доведеться шукати партнерів для створення урядової коаліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА