15:54 18.10.2023

Шмигаль: Україна і Румунія виходять на якісно новий рівень співпраці

2 хв читати
Шмигаль: Україна і Румунія виходять на якісно новий рівень співпраці

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна і Румунія виходять на якісно новий рівень співпраці, це ще більше зміцнює солідарність у протистоянні російському агресору.

"Сьогодні в Києві відбулися спільні міжурядові українсько-румунські консультації, фактично спільне засідання урядів... Разом ми відкриваємо нову сторінку у відносинах України та Румунії і виходимо на якісно новий рівень співпраці. Це ще більше зміцнює нашу солідарність у протистоянні російському агресору", - сказав Шмигаль на пресконференції з прем'єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку в середу.

Прем'єр зазначив, що найперспективнішими у співпраці країн є чотири напрями: логістика, зокрема, активний розвиток Дунайського портового кластеру; прикордонна інфраструктура, зокрема, плани відкрити чотири нові пункти пропуску на Буковині та Закарпатті; сільське господарство, зокрема, у сфері зберігання зерна; енергетика.

За словами Шмигаля, за результатами консультацій було підписано сім документів: Спільну заяву; Міжурядову угоду про будівництво автодорожнього прикордонного мосту через р. Тиса між населеними пунктами Біла Церква та Сігету Мармацієй; Меморандум щодо посилення співпраці з метою забезпечення надійного транзиту продукції українського виробництва; Міжурядовий імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб; Декларацію про наміри між українським МОЗ і Міністерством охорони здоров'я Румунії; Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю.

Зі свого боку Чолаку розповів, що найближчим часом низка міністрів відвідають Україну для підписання інших документів про співпрацю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА